Wednesday, March 30, 2005

Rahanmenoa (vähän liikaakin)

Rahanmenoa sitä ei voi estää! Normaloon sain menemään tänään 28,20 euroa (mutta siitä saan todennäköisesti alvit joskus takaisin), eikä sittenkään tullut ihan kaikkea tarpeellista ostettua (ne varannot kun on vähissä). Ostin kuitenkin haukisiimaa sekä paksuutta 4 että 6 jotta saan nyöritettyä kangaspuideni kaikki kahdeksan vartta. Lasten hukkaaman pirtakoukun tilalle ostin uuden "kaidekoukun" (siis se on pirtakoukku, ei kaidekoukku, käärinpirtaa käytän, en pasmakaidetta ja pirta on se jolla kude lyödään piukkaan eikä kaide...) ja ohutta puuvillalankaa josta tulee sitten siskoni kantoliinaan kude. Mullahan oli harmaata ohutta puuvillalankaa paljon, mutta jouduin sen heittämään tuossa taannoin pesään kun hiiret/rotat/jyrsijät olivat pitäneet sitä vessanaan...

Tulevalla viikolla kannan lisää rahaa Normaloon... Jouduinpa sitten nimittäin tilaamaan uuden tukkiliinan. Eilen illalla kun innoissani kudoin tuota lointa pois, niin kerran lointa siirtäessä kuului ikävä "riips" ja kangastukin liina melkein poikki. Hip-hip-huraa... Olisihan se pitänyt arvata kun kerran puut on vanhat ja olleet kauan käyttämättöminä... Haperaa mitä haperaa.

Huutonetistä sain sentään samettilankoja ihan kohtuulliseen hintaan (Kiitän tässäkin vielä kauppiasta joka sulki kaupan etukäteen!!!) ja ne tulee ihan kotiin kannettuna tällä viikolla... Huh! Kun saisi tuon tukkiliinan kestämään vielä pari loimensiirtoa... Sittenhän se onkin enää itse työ joka joutuu koville kiristyksessä.

Kokeilin sitten tuohon loimimaalaustakin. Eli leikkasin piirtoheitinkalvosta sabluunan josta sitten superlonilla töpöttelin aukkokohdista väriä loimeen. Kaikkeahan näes pitää kokeilla...

Nyt pitänee mennä katsomaan josko maalaukset olisivat kuivuneet ja voisin kutoa tuon sukkulallisen loppuun. Siihen mun kotonaolevat samettilangat sitten loppuvatkin... Mutta tällä viikolla sentään tulee lisää! (korjaus 1.4.-05: Ensiviikon alussa tulee samettilankaa... Taidan sitten neuloa kun en kutomaan pääse, kuopuksen sukat pitäisi tehdä valmiiksi.)

0 Kommentit:

Post a Comment

<< Home