Monday, March 28, 2005

Loimi tukilla ja melkein niisittykin

Päätin sittenkin aloittaa kudonnan näillä uudemmilla puillani helpoimmalla mahdollisella. Eli loimi on paksua puuvillaa, kirjava. Kuteeksi tulee vaaleaa (luonnonvalkoista) samettilankaa. Sidos on helpoin mahdollinen eli palttina, koska en ole pääsiäisen aikana päässyt ostamaan haukisiimaa mistään eikä nuo kotona olleet jämät riittäneet kuin kahden varren nyöritykseen.

Loimi on melkein kokonaan niisitty ja tulin koneelle pitämään kaffetaukoa. Saa nähdä kuinka 150 cm pirta istuu noin metrisiin kangaspuihin... Ehkä pitää jossain vaiheessa satsata myös lyhyempiin pirtoihin... Mistä sen tietää vaikka tarvitsisi yhtäaikaa esimerkiksi tuota 40:stä pirtaa sekä leveissä että kapeissa puissa... Kunhan mies vain ehtii korjaamaan noita leveämpiä yksilöitä.

Kaffemukissa paistaa jo pohja. Pitänee mennä jatkamaan että saa tuon kudottua pois alta. Ainakin kaksi vauvanpeittoa siitä pitäisi tulla, jollen kovasti väärin muista, niin kolmelle kuitenkin loimen laskin...

2 Kommentit:

Anonymous leena sanoi...

Voi irina
Hienoa, että olet alanut pitää kudonta blogia! Täytyy muistaa käydä seuraamassa kudonnaistesi edistymistä.
Tuosta ylipitkästä pirrasta haluaisin sanoa sen, että varo kulkemasta kangaspuittesi vierestä vauhdikkaasti tai aseta ylijäämä vaikka seinää vasten, ettei sinulle kävisi niin kuin meille kudontakerhossa: pirta lyheni 15 sentillä! Eikä kukaan tunnustanut kenen ruho siihen oli kiinni ottanut (se oli sitä kansalaisopiston aikaista aikaa).
Logisi juttuja odottamaan jäävä Leena

3/31/2005  
Blogger Langanpäitä sanoi...

Ei hätää... Tuo levein/pisin pirtani tulee noista puista onneksi vain 3 cm yli kummaltakin puolelta, eli nuo sopivamman kokoiset onkin jo kokonaan luhan tiukassa syleilyssä turvassa :-) Kulkureitin puolella joka tapauksessa pitää liikkua varoen koska siinä on tuo loimitukin veivi.

3/31/2005  

Post a Comment

<< Home